De beste makkelijke slowcooker / Dutch Oven New Mexico Green Chile Recept

Inhoudsopgave van: De beste makkelijke slowcooker / Dutch Oven New Mexico Green Chile Recept


Ik moet toegeven dat ik niet zeker weet of groene chili officieel uit Colorado, New Mexico of ergens anders in het zuidwesten komt, maar ik ben er vrij zeker van dat het ongelooflijk, onmogelijk goed is. Als je het nog nooit hebt geprobeerd, het is net Texas-chili, maar lichter, helderder en veel leuker (maar niet om Texas-chili te negeren, ik ben dol op love love Texas-chili).

In New Mexico heet dit gewoon varkensstoofpot, en voor mij is het de beste versie van varkensstoofpot die ik ooit heb gehad. Ik dacht dat onze favoriete tonjiru (Japanse varkenssoep) uit Tokio misschien wat concurrentie zou opleveren, maar na het proeven van deze versie was het een duidelijke winnaar.

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Tomatillo’s zijn niet echt een traditioneel ingrediënt, maar de rokerigheid van de geroosterde tomatillo past perfect bij de chilipepers en dat is wat deze specifieke versie voor mij doet opvallen.

Opmerkingen: dit recept gebruikt Hatch-chili omdat het Hatch-chili-seizoen is, maar als je niet in de buurt van het zuidwesten woont, kun je Anaheims + een pittige groene chili naar keuze gebruiken (zoals jalapeño, serrano en mijn favoriet: thai).

Als de eerste helft van het recept je bekend voorkomt, komt dat omdat het onze 4 Ingredient Hatch Chile Salsa Verde is, wat betekent dat je die ingrediënten kunt verdubbelen en een geweldige salsa erbij kunt serveren.

De snit op varkensvlees die hier wordt gebruikt, is varkensschouder. Ik moest de schil eraf halen en van het bot afsnijden, maar als je varkensschouder zonder been kunt vinden, zal dit dit recept veel gemakkelijker maken.

Lees ook:  Totoro Pumpkin Scone Recept · Food for Dads

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Slow Cooker Green Chili Hatch Chili Verde Recept |  www.iamafoodblog.com

Dit recept werkt even goed in een slowcooker, Instant Pot of in een Nederlandse oven op het fornuis. Ik heb het nog nooit met een instantpan onder druk geprobeerd, maar op de slowcook-stand met het deksel een beetje open zou het precies hetzelfde moeten werken als een slowcooker. De foto’s zijn geschoten in een Nederlandse oven vanwege esthetiek.

Laatste opmerking: ik proefde dit op 2 uur, 3 uur en 3,5 uur. Na 2 uur is het super helder en bloemig, je kunt de chili echt proeven en het varkensvlees is op een geweldige manier nog steeds een beetje taai. Tegen 3,5 uur zijn de smaken meer samengesmolten, is de chili milder en is het varkensvlees niet helemaal mals maar superzacht. Ik vond beide lekker en ik gaf de overwinning aan 3,5 uur, maar je moet het om 2 uur proeven en kijken of je het lekker vindt, want wie houdt er niet van om wat eerder te eten? Het maakt plaats voor een tweede diner!

  • 1 beker chiles uitbroeden ongeveer 4
  • 4 pond varkensschouder/kont bijgesneden en in blokjes
  • 1 pond tomatillo
  • 6 kruidnagel knoflook
  • 1 beker verse koriander ongeveer een halve bos
  • 1 middelgrote ui in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 kopjes kippenbouillon geen natrium/ongezouten voorkeur
  • eetlepel oregano Bij voorkeur Mexicaanse oregano, optioneel
  • Snijd je varkenshaas bij en maak er blokjes van. Kruid goed met peper en zout en zet apart.

  • Zet je oven op braden. Was en droog je tomatillo’s en broed de chilipepers uit. Wrijf ze in met olie (elke olie is prima) en plaats in de oven. Draai ze om als ze naar wens zijn geroosterd en doe de andere kant. Dit duurde 18 minuten in onze oven op 550ºF.

  • Terwijl je wacht tot je paprika’s roosteren, bruin je de varkensschouderblokjes in je Dutch Oven op hoog vuur of je slowcooker op hoog / bak. Werk in batches om drukte te voorkomen. Zodra al het varkensvlees bruin is, verplaatst u het naar een bord en zet u het apart. Zorg ervoor dat u een timer gebruikt, zodat u de chilipepers die in de oven roosteren niet vergeet, of kom terug na elke partij varkensvlees.

  • Als de paprika’s gaar zijn, doe je ze in een hersluitbare zak om 10 minuten te stomen. Doe de tomatillo’s samen met koriander, knoflook en een beetje zout in een blender en zet apart.

  • Als je klaar bent met het bruinen van het varkensvlees, zet je het vuur laag en bak je de uien. Als de uien glazig zijn, voeg je de komijnzaadjes toe en kook je nog 2 minuten om ze te roosteren. Voeg vervolgens het varkensvlees, alle opgehoopte sappen op het bord en de kippenbouillon toe.

  • Haal de chilipepers uit de zak en schil ze. Het is niet nodig, maar het wordt sterk aangeraden om ze ook te zaaien met een kleine lepel. Zodra de chilipepers zijn geschild en gezaaid, doe je ze in de blender en pureer je ze. Zodra de salsa verde naar wens is gepureerd, combineert u deze met de rest van de ingrediënten, mengt u goed en laat u 2-4 uur sudderen.

  • Proef in het laatste 1/2 uur van het koken de chili en pas de kruiden aan, en als je oregano gebruikt, voeg het dan nu toe.

  • Serveer met koriander, tortilla’s en rijst, of geniet er gewoon van.

Lees ook:  Honingraatpasta · Food for Dads

Voor 4 als hoofdgerecht of 8 als bijgerecht. Geschatte voeding is voor een zijportie.

Voedingsfeiten

Super Easy Slowcooker Chili Verde

Hoeveelheid per portie

calorieën 492
Calorieën van Vet 145

% Dagelijkse waarde*

Vet 16.1g25%

Verzadigd vet 5,1 g32%

cholesterol 263mg88%

Natrium 442mg19%

Potassium 1073mg31%

Koolhydraten 10.3g3%

Vezel 2,8 g12%

Suiker 0,8g1%

Eiwit 71.8g144%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.