Er is een saladetent in de buurt van mijn huis die een geweldige Caesarsalade met kip maakt. Het is mijn go-to, niet-zo-schuldig genoegen. Ik houd er zo veel van.
Om de een of andere reden smaakt het zoveel beter dan dat ik thuis Caesarsalade met kip maak. Het enige is dat het belachelijk duur is. Vooral omdat ik weet dat ik voor de prijs die ik betaal, waarschijnlijk zeker 4 salades voor mezelf kan maken.
Dus om mijn portemonnee te sparen, heb ik hem thuis opnieuw gemaakt. Het is glorieus! Knapperige, knapperige romaine sla, boerenkool, geraspte Parmigiano Reggiano, knoflookcroutons, geroosterde kipfilet, geroosterde cashewnoten, een ramen-ei, een schijfje citroen om uit te persen en zelfgemaakte caesardressing. ZO GOED Ik eet het al twaalf dagen elke dag en ben er nog steeds niet ziek van.
Caesar salade
Caesarsalade behoeft geen introductie. Er zijn chique Caesar-salades aan de tafelzijde EN Caesar-salades met fastfood. Voor mij is een caesarsalade slechts zo goed als de afzonderlijke ingrediënten. De romaine sla moet knapperig en knapperig zijn. De dressing moet een knoflookachtige, romige, geëmulgeerde dressing zijn met ansjovis, Worcestershire en veel citroen. De croutons kunnen beter boterachtig en huisgemaakt zijn – geroosterd aan de buitenkant en een beetje mals aan de binnenkant. Een sneeuwbui van vers geraspte parmezaanse kaas is de finishing touch.
Hoe maak je Caesar salade met kip?
Dit is liefdeswerk. Als je elk onderdeel thuis maakt, kan het lang duren, niet liegen – maar het is het zo waard. Persoonlijk hou ik van maaltijdsalades van individuele grootte in bakjes met kleine bakjes dressing ernaast, zodat ik kan doen alsof ik mijn eigen extra chique saladecafé heb. Ik maak ook vaak een grote voor het avondeten. Hier is hoe je het doet:
- Maak de ramen-eieren: Kook een paar eieren op medium, pel ze en doe ze in een rijke, met umami gevulde marinade.
- Kook de kip: Terwijl de ramen-eieren marineren, kook je je kip in de oven of airfryer.
- Maak de croutons: Terwijl de kip zijn werk doet, rooster je wat gescheurd of in blokjes gesneden brood in kruidenboter op het fornuis op middelhoog vuur.
- Bereid de romaine en boerenkool: Was en scheur de romaine. Ontstel de boerenkool, was en scheur in kleine stukjes.
- Maak de dressing: Meng citroensap, dijon, Worcestershire, gehakte knoflook, ansjovispasta, Parmezaanse kaas en Kewpie-mayo.
- Rooster de cashewnoten: Dit is een extra stap die de oliën en noten in cashewnoten naar boven haalt. Rooster de cashewnoten in een droge pan op laag vuur en schud af en toe.
- Stel de salade samen: In een grote kom (de grootste die je hebt) combineer de romaine, boerenkool, kip en croutons en meng met de dressing naar smaak. Bestrooi met het ramen-ei, een verse schaafsel van parmezaan, de geroosterde cashewnoten en een schijfje citroen om uit te persen.
Caesarsalade met korte kip
Als je weinig tijd hebt, kun je deze salade helemaal maken met reeds gemaakte ingrediënten en het zal nog steeds ongelooflijk zijn. Het is de combinatie van romaine en boerenkool plus het jammy-ei en cashewnoten die het geweldig maken. Hier is hoe het te doen, snelkoppelingsstijl:
Meng in een grote kom de romaine, boerenkool, kip en croutons met dressing naar smaak. Top met gezouten cashewnoten en een jammy ei. Serveer met een schijfje citroen en veel extra parmezaan er bovenop.
ingrediënten
- Geroosterde kipfilet – Kipfilet is het lekkerst in een salade. Het is mooi, het gaat goed en het smaakt goed, vooral als je het goed kookt. Je kunt kiezen voor rotisserie-kip of je favoriete kookmethode. Ik geef de voorkeur aan luchtfrituren omdat kipfilets er elke keer weer sappig en perfect gaar uit komen te zien.
- Romeinse sla – Je moet romaine hebben als je een caesarsalade hebt. Het is de knapperigste sla en er valt niet over te onderhandelen.
- Boerenkool – De boerenkool in deze salade voegt een wat meer aardse, groene smaak toe.
- Parmigiano Reggiano – Koop de goede dingen en je hebt er niet veel van nodig. Het zit vol met umami-cheesiness.
- Knoflookcroutons – Hapjes lookbrood in salade, geniaal!
- Geroosterde cashewnoten – Rooster je eigen cashewnoten als je tijd hebt, ze smaken waanzinnig goed, zelfs als je al geroosterde cashewnoten aan het roosteren bent.
- Ramen ei – Een ramen-ei voegt zout, umami en extra eiwitten toe in een mooi klein pakket.
- Caesar dressing – Deze dressing maakt Caesar Salad Caesar Salad. Vol zoute, umami-voorwaartse ingrediënten, het is knoflookachtig, rijk en verslavend. Mijn geheime ingrediënt is Kewpie-mayo, wat het rijker en zoveel lekkerder maakt.
- Citroenwig – De verse persing van een schijfje citroen vlak voordat je gaat eten is *chefs kiss!*
Ramen ei
Een jammy ramen-ei met zijn zoute umami-gecoate buitenkant is de perfecte extra hap eiwit in deze salade. Het verheft het van slechts een caesarsalade tot een fancy salade, hoofdletters nodig. Het beste deel is dat ramen-eieren een maaltijd waardig zijn en perfect om te snacken. Kook wat eieren tot ze jammy zijn, schil ze en laat ze weken in 3/4 kop instant dashi (supermarkt, high-end of gewoon kippenbouillon), 1/4 kop sojasaus, 1/4 kop sake, 1/4 kop mirin en 1 el suiker gedurende 1 uur of maximaal een nacht. Haal ze na het weken uit de marinade en bewaar ze maximaal 4 dagen in een luchtdichte bak in de koelkast. Je kunt de marinade ook in een luchtdichte trommel bewaren.
Hoe kip te braden voor caesarsalade met kip
U kunt uw favoriete methode gebruiken om kip te koken, of zelfs in de winkel gekochte rotisserie gebruiken. Ik vind dat het makkelijkst is om het in de lucht te frituren. Het is elke keer sappig. Gooi wat kipfilets in een kom met een beetje olie, knoflookpoeder en zout en peper. Luchtfrituur 12-15 minuten op 400 ° F of totdat de sappen helder zijn. Even laten rusten en dan in plakjes snijden voor de salade.
Huisgemaakte knoflookcroutons
Mijn favoriete manier om croutons te maken is met vers brood. Het worden uiteindelijk kleine blokjes lookbrood, knapperig van buiten en zacht van binnen.
- Rust in vrede of snijd wat brood in stukjes ter grootte van een crouton. Ik hou van rippen, dus er zijn grillige stukjes contrast.
- Warmte een royale hoeveelheid olie en boter in een koekenpan op medium.
- Roeren in 1 teentje knoflook evenals het brood en gooi alles om te coaten.
- koken tot het brood knapperig, goudbruin en knapperig is, af en toe roeren.
- Verwijderen van het vuur en een snack, maar bewaar wat voor de salade.
Caesar dressing
Ik hou van deze Caesar-dressing omdat het mayonaise gebruikt in plaats van eieren, wat betekent dat ik een grote batch kan bereiden en het zonder zorgen kan bewaren. Het geheime ingrediënt is Kewpie-mayo, die rijkdom en zoveel smaak toevoegt. Het maakt ongeveer anderhalve kopje dressing.
Klop in een kom 2 el vers geperst citroensap, 2 tl Dijon-mosterd, 1 tl Worcestershire, 2 teentjes gehakte knoflook en 1 tl ansjovispasta door elkaar. Roer een karig kopje Kewpie-mayo en 1/2 kopje fijn geraspte Parmigiano Reggiano erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Dat is het!
Er zijn veel trappen, maar je bent het waard. Geen trieste bureausalade voor jou. Over droevige bureausalades gesproken, mijn favoriete manier om Caesarsalade te eten is uitkleden. Ik vind het leuk om elk onderdeel in mijn vork te prikken en het dan in de dressing te dopen, zodat alles knapperig blijft en bij elke hap de juiste hoeveelheid dressing zit. En jij? Zeg me alsjeblieft dat je deze salade gaat proberen. Ik weet dat het een investering is, maar het zal zeker de beste caesarsalade zijn die je ooit zult maken!

Caesarsalade met kip
De beste Caesarsalade met veel bewegende delen, maar je bent het waard!
Serveert 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
- 2 kipfilet zonder botten
- 2 eetlepel olie- verdeeld
- 1 theelepel knoflook poeder
- 3 plakjes brood brioche voorkeur
- 2 eetlepel boter
- 2 eetlepel vers geperst citroensap
- 2 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1 theelepel ansjovispasta
- 2 kruidnagel knoflook fijngehakt
- 1 beker kewpie mayo
- 1/2 beker Parmigiano Reggiano kaas fijn geraspt
- 2 hoofden sla gewassen en gehakt, romaine voorkeur,
- 1 bundel boerenkool bijgesneden, gewassen en gehakt
-
Kook de kip: Gooi de kip in een beetje olie en 1 tl knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper en bak gedurende 12-15 minuten op 400 ° F of tot de sappen helder zijn. Haal uit de airfryer en laat rusten.
-
Maak de croutons: Terwijl de kip kookt, scheurt of snijdt u het brood in blokjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur met een scheutje olie en voeg 1 teentje gehakte knoflook en het brood toe en hussel alles door elkaar. Kook tot het brood knapperig, goudbruin en knapperig is, af en toe roeren. Haal van het vuur en zet opzij.
-
Maak de dressing: Meng het citroensap, de dijon, Worcestershire, gehakte knoflook, ansjovispasta, Parmezaanse kaas en Kewpie-mayo. Proef en breng op smaak met peper en zout.
-
Stel de salade samen: In een grote kom (de grootste die je hebt) combineer je de romaine, boerenkool, kip en croutons en meng je met de dressing naar smaak. Bestrooi desgewenst met het ramen-ei, een verse schaafsel van parmezaan, de geroosterde cashewnoten en een schijfje citroen om uit te persen.
Ramen Eieren
- 4 eieren
- 3/4 kop dashi
- 1/4 kop sojasaus
- 1/4 kopje sake
- 1/4 kopje mirin
- 1 el suiker
Breng een pan water aan de kook. Draai het vuur laag tot middelhoog en lager in de eieren, rechtstreeks uit de koelkast en kook 7 minuten. Verwijder de eieren en dompel ze onmiddellijk in een ijsbad om af te koelen. Roer intussen de dashi, sojasaus, sake, mirin en suiker door elkaar in een bak die de eieren kan bevatten. Als het voldoende afgekoeld is om te hanteren, schil en plaats in de marinade. Dek af en zet in de koelkast voor 1 uur of maximaal een nacht.
Cashewnoten
- 1/2 kop grof gehakte geroosterde cashewnoten
Rooster de cashewnoten in een droge pan op middelhoog vuur, al schuddend, tot ze goed zijn opgewarmd en nootachtig en geroosterd ruiken. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Voedingsfeiten
Caesarsalade met kip
Hoeveelheid per portie
calorieën 671
Calorieën van Vet 506
% Dagelijkse waarde*
Vet 56.2g86%
Verzadigd vet 12.2g76%
cholesterol 135mg45%
Natrium 689mg30%
Potassium 428mg12%
Koolhydraten 13.7g5%
Vezel 1,9 g8%
Suiker 2,5g3%
Eiwit 19,1g38%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.