Beste zelfgemaakte cornedbeef hasj · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Beste zelfgemaakte cornedbeef hasj · Food for Dads


Heb je corned beef over en wil je het beste ontbijt maken dat je dit jaar gaat eten? Corned beef hasj is wat je nodig hebt! Geef me al het sappige corned beef! Ik hou van corned beef met kool, sandwiches met corned beef en vooral van deze hasj.

Om eerlijk te zijn hou ik zo veel van corned beef dat ik Mike altijd vraag om extra corned beef te maken om er zeker van te zijn dat er hasj gebeurt. Ik hou gewoon van knapperige kleine nuggets van sappig rundvlees en geroosterde geroosterde aardappelen. Voeg een paar jammy-eieren toe en een kant van toast en ik ben in de hemel.

corned beef hasj |  www.iamafoodblog.com

Wat is corned beef?

Corned beef hash is corned beef die is gesneden, gebakken met uien en aardappelen, en geserveerd met eieren. Oorspronkelijk werd hasj uitgevonden als een manier om restjes creatief te gebruiken en ze om te vormen tot een geheel nieuw gerecht.

Wat is cornedbeef?

Voordat we te diep ingaan op het hasjgedeelte, vraag je je misschien af ​​wat corned beef precies is? Voor de niet-ingewijden is corned beef borststuk dat is gezouten en gepekeld met kruiden en gekookt tot sappige, malse perfectie. Het wordt corned beef genoemd omdat lang geleden gigantische korrels steenzout ‘likdoorns’ werden genoemd. De meeste corned beef wordt gegeten zoals het is met kool en aardappelen, op sandwiches of als ontbijt als hasj.

corned beef |  www.iamafoodblog.com

Waarom je deze versie zou moeten maken

Als je toevallig corned beef in huis hebt, moet je zeker dit specifieke recept maken – het is mijn beste versie en we kijken ernaar uit om het elk jaar rond St. Patrick’s Day te eten. Het is niet je typische hasj gemaakt met overgebleven aardappelen die drassig en verdrietig zijn. De aardappelen voor deze hasj zijn luchtig, zout en extra knapperig – de perfecte aanvulling op de corned beef die je liefdevol hebt gemaakt.

corned beef hasj |  www.iamafoodblog.com

De beste hasj heeft de beste aardappelen in de pan nodig

Neem de tijd om je aardappelen goed krokant te maken en je hasj wordt naar een hoger niveau getild. Ik weet dat hasj wordt gezien als een snel ontbijt, maar je verdient het om het rustiger aan te doen en de beste hasj te maken die je kunt maken. En dat betekent dat je je aardappelen low and slow kookt.

Lees ook:  Tater Tot Breakfast Bowl · Food for Dads

Een van mijn favoriete manieren om braadaardappelen te maken, is door ze eerst te frituren en ze vervolgens in de pan met bouillon te stomen. Je krijgt het beste van twee werelden: knapperige bruine randen en romige, heerlijk hartige binnenkanten die de vlezige vlezigheid van de corned beef weerspiegelen.

aromaten voor corned beef hasj |  www.iamafoodblog.com

Aromaten

Samen met de aardappelen gaan we wat sjalotten langzaam smoren in runderbouillon voor wat zoete gekarameliseerde sjalot-actie als een mooi contrapunt voor de hartigheid van de corned beef. We gaan ook de algehele verrukking verhogen met knoflook en rozemarijn voor extra smaak. Jammy, perfect gouden dooier eieren maken deze hasj af.

De beste corned beef-hasj

En dat is het! Het is prachtig: het robijnrode van de corned beef, het diep gekarameliseerde knapperige van de aardappelen, het zoete roze van de sjalotten en de jammy eggs. Deze corned beef hasj is bijzonder. Alle smaken komen samen in een heerlijk, over the top gerecht, dit wil je keer op keer eten. Slechts zeven ingrediënten, maar het is hoe je ze met zorg bereidt die dit gerecht echt tot een topper maakt.

corned beef hasj |  www.iamafoodblog.com

Waar corned beef te krijgen?

Zelf thuis gemakkelijk maken! Mike maakt meerdere keren per jaar corned beef – ik kijk er elke St. Patrick’s Day naar uit. Als je niet je eigen corned beef wilt maken (het is heel gemakkelijk), kun je het vinden in de supermarkt of Costco in de vleesafdeling – ze verkopen het al gekookt en klaar om te koken. Je kunt het ook vinden bij je plaatselijke slager of delicatessenwinkel, vooral rond St. Patrick’s Day.

corned beef borst |  www.iamafoodblog.com

Ingeblikte corned beef

Je kunt ook corned beef in blik kopen, wat heel anders is dan hele stukken corned beef. Corned beef uit blik wordt fijngehakt en vervolgens geperst en bewaard in een blikje. Dit is het soort corned beef dat de meeste gasten gebruiken voor hun hasj.

Lees ook:  Extra pluizige, superzachte en vla-y Tamagoyaki French Toast in Japanse stijl · Food for Dads

Hoe maak je corned beef hasj

  1. Voorbereiden. Snijd je sjalotten, corned beef en halveer wat nieuwe aardappelen.
  2. Bak. Verhit een beetje olie en doe de aardappelen met de snijkant naar beneden in een grote gietijzeren pan of pan met antiaanbaklaag. Bak tot ze goudbruin en krokant zijn.
  3. Stoom. Voeg knoflook en sjalotten en runderbouillon toe aan de pan, breng aan de kook, dek af en kook tot de aardappelen romig en gaar zijn.
  4. Knapperig. Haal het deksel eraf en kook het resterende vocht eraf. Voeg de cornedbeef en wat rozemarijn toe en kook al roerend tot het heet en krokant is.
  5. Gooi er een ei op. Eieren toevoegen: nest maken en bakken in de pan, roerei door elkaar, eieren met de zonnige kant naar boven in een andere pan, zacht koken of pocheren, alles kan.
  6. Genieten van!

corned beef maken |  www.iamafoodblog.com

ingrediënten

Klassieke cornedbeef-hasj, althans de klassieke soort, is vrij eenvoudig: gekookte cornedbeef, uien, aardappelen en eieren. Soms voegen mensen ook paprika toe. We gebruiken graag zelfgemaakte corned beef voor onze hasj, maar veel mensen gebruikten blik.

Eieren

Technisch gezien heb je geen eieren nodig voor hasj – het hasjgedeelte bestaat uit uien, aardappelen en corned beef. Dat gezegd hebbende, eieren en hasj gaan hand in hand zoals mac en kaas.

Je kunt de eieren op je favoriete manier doen: bak ze in een andere pan, roer ze door de hasj of maak nestjes en kook ze in de pan. Persoonlijk houden we van zachte, jammy gekookte eieren bij de onze. De romige dooiers passen perfect bij het zoute, knapperige rundvlees en de aardappelen.

jammie eieren |  www.iamafoodblog.com

Geschikte kanten

corned beef hasj |  www.iamafoodblog.com

corned beef hasj recept |  www.iamafoodblog.com


Corned Beef Hasj Recept

Deze zelfgemaakte corned beef-hasj is misschien wel het beste ontbijt dat je dit jaar zult eten.

Serveert 4

Voorbereidingstijd 15 minuten

Kooktijd 35 minuten

Totale tijd 50 minuten

  • 1 pond aardappelen in blokjes, voorkeur voor mini-aardappelen
  • 2 eetlepel neutrale olie bijv. druivenpit
  • 2 sjalotten in vieren gedeeld
  • 4 kruidnagel knoflook verbrijzeld
  • 1/2 beker runderbouillon lage/geen natrium voorkeur
  • 1-2 takjes verse rozemarijn
  • 2-3 kopjes corned beef gehakt
  • Verhit de olie in een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen toe als ze heet en glanzend zijn, met de snijkant naar beneden. Bak, zonder te bewegen, 7-10 minuten op medium, afhankelijk van de aardappelgrootte. Als de tijd om is, gebruik je een offset spatel om de aardappelen op te tillen om te zien of ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg indien nodig 1-2 minuten kooktijd toe.

  • Laat de aardappelen met de snijkant naar beneden en voeg de sjalotten en knoflook toe. Voeg de runderbouillon toe. Breng aan de kook, dek af en kook op medium tot medium laag tot de aardappelen romig, zacht en gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte – controleer elke 5 minuten of zo.

  • Terwijl de aardappelen koken, kook je de jammy-eieren: breng een grote pan water aan de kook en draai het vuur iets lager. Gebruik een schuimspaan om voorzichtig de eieren toe te voegen. Zet het vuur weer op middelhoog en laat het 7-8 minuten sudderen, afhankelijk van je voorkeur, en pas het vuur indien nodig aan. Je wilt geen intense kook, gewoon een vrolijk sudderen. Als de tijd om is, dompel je de eieren onmiddellijk in een kom met heel koud kraanwater. Schil en zet opzij.

  • Als de aardappelen klaar zijn met koken, tilt u het deksel op – de runderbouillon zou grotendeels verdwenen moeten zijn. Duw de aardappelen opzij en voeg de gehakte corned beef en de rozemarijn toe. Zet het vuur hoger en bak, verwarm de corned beef erdoor en schep om zodat alles een beetje schroeit en krokant wordt. Kruid met zout en versgemalen peper.

  • Serveer, bestrooid met gepelde en gehalveerde jammy-eieren.

Lees ook:  Spinazie Feta Ei Wrap Recept ·

Hak je cornedbeef in de gewenste maat – ik heb een mix gemaakt van grotere en kleinere blokjes.

Voedingsfeiten

Corned Beef Hasj Recept

Hoeveelheid per portie

calorieën 439
Calorieën van Vet 251

% Dagelijkse waarde*

Vet 27,9 gram43%

Verzadigd vet 9,9 g62%

cholesterol 105mg35%

Natrium 1594mg69%

Potassium 751mg21%

Koolhydraten 20.7g7%

Vezel 2,8 g12%

Suiker 1.3g1%

Eiwit 25.4g51%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.