Pulled Pork Pancakes with Bourbon Syrup Recept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Pulled Pork Pancakes with Bourbon Syrup Recept · Food for Dads


Ik heb een obsessie met ontbijtproducten en bij uitbreiding brunch. Ik hou ervan om altijd en overal ontbijtproducten te eten. Dit maakt brunch voor mij een bijzonder opwindende maaltijd – als ik mensen na 12.00 uur zie ontbijten, word ik blij.

Als brunchmonster ben ik altijd op zoek naar nieuwe plekken om uit te proberen. Een paar weken geleden stelde onze vriend Bruce The Red Wagon in East Van voor. The Red Wagon is een schattig klein buurtrestaurant dat creatief comfortvoedsel doet. Ze hebben gewone ontbijtproducten, maar ook enkele specialiteiten. Een daarvan is pulled pork pancakes met Jack Daniel’s Maple syrup.

De pulled pork pannenkoeken zijn beroemd in de stad. Af en toe verschijnen er foto’s van de pannenkoeken op de Facebook-feeds van mijn vrienden. Ze zijn zelfs op Diners, Drive-Ins en Dives geweest. Het is het gerecht waar chef Brad Miller het meest trots op is. En het wordt de hele dag geserveerd!

Lees ook:  Worstenjus · Food for Dads

Ik heb ze niet besteld, maar Bruce wel. Hij kreeg er zelfs twee makkelijke eieren bovenop. Het moet waanzinnig lekker zijn geweest, want hij at het hele bord op. Ik had een klein hapje en het was lekker genoeg om thuis te willen recreëren.

Ik paste het een beetje aan: de pannenkoeken waren mini-fied, de pulled pork was zonder BBQ-saus en de Jack werd ingeruild voor Maker’s Mark. Het is echt een fantastisch gerecht. De luchtigheid van de karnemelkpannenkoekjes en de rijkdom van het varkensvlees deden me wensen dat ik een Red Wagon-portie had gemaakt. Zoet-hartige combo’s zijn de beste! Vooral als het zoete deel bourbon bevat. De bourbonsaus is waanzinnig lekker. Deze pannenkoeken moet je maken. U zult er geen spijt van krijgen!

Ik ben met varkensvlees, ik ben bourbonsaus: IK BEN PULLED PORK PANCAKE!

Pulled Pork Pannenkoeken Recept
opbrengst: 4 porties

 • 1 kop bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel suiker
 • 1 ei
 • 1 kopje karnemelk
 • 2 kopjes pulled pork, opgewarmd

Verwarm de oven voor op 175 ° F. Meng de bloem, bakpoeder, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom. Klop in een kleine kom het ei los en meng met de karnemelk. Voeg de natte ingrediënten toe aan het bloemmengsel en roer voorzichtig. Niet te lang mixen. Dit is een dik, klonterig pannenkoekenbeslag. Door de kleine klontjes worden je pannenkoeken luchtiger. Laat het beslag 10 minuten staan ​​zodat er wat vocht in de klontjes komt.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smeer een dun laagje boter of olie op je pan. Neem 2 eetlepels beslag en doe dit in je pan. Kook tot er veel kleine belletjes op het oppervlak verschijnen. Draai om en ga verder met koken. Deze kant duurt niet zo lang, misschien een minuut of twee. Houd de pannenkoeken in de warme oven tot je klaar bent met het beslag.

Om te schikken, leg je een pannenkoek op een bord en garneer je met pulled pork. Twee keer herhalen. Serveer met bourbonsiroop. Genieten van!

Bourbon Siroop Recept
maakt ongeveer 3/4 kopjes

 • 1/2 kopje bruine suiker
 • 1/4 kop suiker
 • 1/4 kop bourbon (ik gebruikte Maker’s Mark)
 • 1/2 kopje water

Breng in een kleine steelpan de suikers, de bourbon en het water op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur middelhoog en laat de siroop zachtjes borrelen en verminderen tot een siroopachtige consistentie, ongeveer 5-6 minuten. Houd het in de gaten zodat het niet verbrandt! Laat 5 minuten staan. Warm genieten.