Fast, Easy, Nutty Perfect Rice · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Fast, Easy, Nutty Perfect Rice · Food for Dads


Ben jij team witte rijst of team bruine rijst? Ik hou van beide, maar de waarheid is dat ik niet zo vaak bruine rijst maak als ik zou willen, omdat het wat langer duurt om te koken dan witte rijst. Maar met instant bruine rijst, ben ik helemaal team bruine rijst. Het is snel, gezond en het beste van alles, het is nootachtig en heerlijk.

Instant pot rijst

Als je geen rijstkoker hebt, kan het koken van rijst een hele klus zijn. Maar Raad eens?!? Als je een Instant-pot hebt, heb je al een rijstkoker. Sinds we onze instant-pot hebben, hebben we onze (heel mooie, kleine) rijstkoker nog nooit tevoorschijn gehaald, omdat de instant-pot zo goed werk doet.

instant pot rijst | www.iamafoodblog.com

Het geheim van snellere instant bruine rijst in pot

Als je sneller je bruine rijst wilt hebben (niet iedereen?!?) is het geheim om echt heet water te gebruiken. De instant pot doet veel dingen snel, maar het warmt water niet zo snel op als een gasfornuis of zelfs je kraan, dus we gebruiken graag echt heet kraanwater of kokend water (als je een gasfornuis hebt) geef het net dat beetje extra.

Lees ook:  Sushi Rijst · Food for Dads

Hoe instant pot bruine rijst te koken

 1. Spoel je rijst af. Je moet bruine rijst spoelen om te koken in de Instant Pot, het maakt je rijst malser omdat het een beetje extra vocht heeft van het spoelen. Over het algemeen heeft bruine rijst meer water nodig dan witte rijst, dus als je het afspoelt, wordt er een beetje meer water aan het recept toegevoegd. Doe de bruine rijst in een kom, week lichtjes en draai met je hand rond en laat uitlekken met een fijne zeef.
 2. Koken op hoge druk. Doe de rijst met een gelijke hoeveelheid water in het inzetstuk van je Instant Pot. Zet je pot 20 minuten op hoge druk.
 3. Snelle vrijlating. Wanneer de Instant Pot klaar is, drukt u onmiddellijk voorzichtig op de snelontgrendeling om alle stoom en druk te laten ontsnappen.
 4. Pluk en serveer. Wanneer de stoom en druk volledig zijn ontsnapt, opent u het deksel, pluist u de rijst en geniet u!

instant pot bruine rijst | www.iamafoodblog.com

Rijst tot waterverhouding

De beste verhouding rijst tot water voor de instantpot is 1 kopje bruine rijst: 1 kopje water. Dat is het, het is slechts een één-op-één verhouding van rijst tot water. Dit betekent dat je elk soort meetinstrument kunt gebruiken dat je wilt, zorg er alleen voor dat het water- en rijstvolume gelijk is.

Lees ook:  Endless Summer Sangria Recept ·

Moet ik bruine rijst wassen?

In dit geval wel! Bruine rijst duurt langer om te koken dan witte rijst en heeft over het algemeen wat meer vocht nodig, dus het spoelen van de rijst geeft het een beetje een voorsprong met het hydrateren van de rijst. Door het af te spoelen, laat je wat vocht in de pit van de rijst trekken voordat het zelfs begint te koken in de Instant Pot.

instant pot rijst | www.iamafoodblog.com

Wat is de beste bruine rijst?

We houden van kortkorrelige bruine rijst omdat het glanzend, nootachtig en luchtig is. Dit recept werkt echter ook voor langkorrelige bruine rijst.

Bruine rijst versus witte rijst

Terwijl bruine rijst en witte rijst een vergelijkbare hoeveelheid koolhydraten en calorieën bevatten (niet zoveel als je zou denken!), Is bruine rijst een volkoren die meer vitamines en voedingsmineralen bevat en een lagere glycemische index heeft. Maar ik ben er gewoon dol op omdat het nootachtig smaakt en meer gewicht en kauwkracht heeft en me een voller gevoel geeft als ik het eet.

Lees ook:  Eenvoudig en authentiek Instant Pot Bo Kho-recept · Food for Dads

instant pot rijst | www.iamafoodblog.com

Wat te serveren met instant bruine rijst?

Instant Pot Bruine Rijst | www.iamafoodblog.com


Instant Pot Bruine Rijst

Heerlijk nootachtige en gezonde bruine rijst in een handomdraai!

Serveert 4

Voorbereidingstijd 1 min

Kooktijd 20 minuten

Druktijd: 4 minuten

Totale tijd 25 minuten

 • 1 beker bruine rijst
 • 1 beker heet water
Instantpotten van verschillende grootte hebben een verschillende hoeveelheid tijd nodig om op druk te komen.
Voedingsfeiten zijn voor kortkorrelige bruine rijst. Verschillende soorten kunnen verschillende voeding hebben, kijk altijd op de verpakking of voeding belangrijk voor je is.

Voedingsfeiten

Instant Pot Bruine Rijst

Hoeveelheid per portie (45 g ongekookt)

calorieën 160
Calorieën van Vet 14

% Dagelijkse waarde*

Vet 1.5g2%

Verzadigd vet 0,01 g0%

cholesterol 0,01 mg0%

Natrium 0,01 mg0%

Potassium 99mg3%

Koolhydraten 34g11%

Vezel 2g8%

Suiker 1g1%

Eiwit 3g6%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.