Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli · i

Inhoudsopgave van: Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli · i


Iemand anders die denkt dat ze van afhaalmaaltijden kunnen leven? Ik heb absoluut het gevoel dat ik het kan, want geef me AL het Chinese eten. Toen ik een kind was, waren mijn favoriete eetdagen de dagen dat mijn moeder te moe was om te koken. We bestelden bezorging en er zou altijd een soort chow mein-schotel zijn. Het is grappig, want hoewel we Chinees zijn en mijn moeder perfect heerlijke chow mein maakt, is er iets aan het bezorgen van chow mein dat zoveel beter is.

Ik moet echter zeggen dat het zo bevredigend is om zelf iets te maken. Zeker als het snel en gemakkelijk in elkaar zit. Hier zijn een paar pro-tips voor het maken van chow mein thuis!

1. Bereid al je ingrediënten van tevoren voor. Je weet wel, doe dat hele mise-en-place gedoe waarbij alles wat gesneden moet worden, wordt fijngehakt en alle sauzen in kleine kommetjes worden gemengd en alles mooi en netjes bij elkaar is, allemaal binnen handbereik. Koken gaat snel en het is een stuk makkelijker om te doen als al je voorbereidingen zijn gedaan. Daarom zijn er in echte keukens prep chefs, zodat degene die kookt gewoon de leuke dingen kan doen: koken.
2. Wees niet bang voor hitte, maar probeer ook om dingen niet te verbranden.
3. Veel plezier!

Oké, dat is het. Ik hoop dat jullie in de toekomst chow mein hebben.

PS – Dit recept is een bom voor het bereiden van maaltijden. Maak het en eet het de hele week door!

Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli |  www.iamafoodblog.com

Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli |  www.iamafoodblog.com

Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli |  www.iamafoodblog.com

Eenvoudig Chow Mein-recept met rundvlees en broccoli |  www.iamafoodblog.com

Rundvlees en Broccoli Chow Mein
serveert 4


  • 16 ons verse chow mein-noedels
  • 1 lb steak naar keuze, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels maizena
  • 2 theelepels shaoxingwijn
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 theelepel geroosterde sesamolie
  • 1/4 theelepel witte peper, naar smaak
  • olie voor de pan
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 grote kop broccoli, in roosjes gesneden

Week de noedels in heet kraanwater. Meng in een kom de biefstuk met de maizena, sojasaus en shaoxing-wijn. Opzij zetten.

Klop in een andere kom 1/3 kopje water, oestersaus, zoete sojasaus, sesamolie, peper door elkaar. Opzij zetten.

Verhit de olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Als het heet en glanzend is, voeg je de biefstuk toe, samen met de marinade in de kom en kook je, al roerend, tot het licht krokant is, 1-2 minuten. Voeg de uien en broccoli toe en roerbak tot ze heldergroen zijn, 1-2 minuten

Giet de noedels af en voeg ze toe aan de pan en hussel alles door elkaar. Roer de saus erdoor en schep goed om, frituur. Proef, pas de kruiden aan en geniet!