De gemakkelijkste mokcake van 2 minuten ooit · Food for Dads

Inhoudsopgave van: De gemakkelijkste mokcake van 2 minuten ooit · Food for Dads


Ben je dol op taart? Ben je dol op mokken? Als je op beide vragen ja hebt geantwoord, weet je in je hart dat die mugcake iets voor jou is. Mug cake is gewoon zo ontzettend gezellig! Wat is er lekkerder dan lekker op de bank te kruipen met een warme chocoladetaart in een mok in je handen? Het is het toppunt van zijn.

Tijd voor de bekentenis van eten: toen ik een kind was, was ik dol op die bevroren chocoladetaarten die je in de supermarkt kreeg. Mijn moeder heeft nooit chocoladetaart gebakken, dus Deep’n Delicious is de chocoladetaart met al mijn warme en donzige nostalgische jeugdherinneringen. Ik ben er vrij zeker van dat het iets Canadees is, dus als je geen idee hebt waar ik het over heb, neem ik het je niet kwalijk. Kortom, DND (zoals het nu zal worden genoemd) is een bevroren chocoladetaart met stervormige chocoladeglazuur erop. Het dichtst dat ik heb gevonden toen ik in Amerika woonde, is SaraLee.

mugcake |  www.iamafoodblog.com

Ik koop helemaal geen bevroren chocoladetaart meer (of toch?!), maar wat ik me herinner dat ik er dol op was, was het feit dat er altijd cake bij de hand was. Het was bevroren, maar magisch gemakkelijk te snijden en op elk moment van de dag te genieten. Mugcake is bijna net zo eenvoudig als een kant-en-klare cake uit de vriezer halen, maar het heeft als bonus dat het warm is, dus mugcake is mijn nieuwe favoriete ding!

Wat is mugcake?

Mugcake is een cake die in een mok wordt gemaakt! Het bakt in slechts een minuut in de magnetron en is een warme en chocoladeachtige traktatie die elke zoetekauw van chocolade zal bevredigen. Mugcake is perfect voor als je maar een enkele portie cake wilt en niet al je bakbenodigdheden wilt kapot maken.

Lees ook:  Earl Grey Madeleines Recept · Food for Dads

mugcake |  www.iamafoodblog.com

Hoe smaakt het?

De hemel! Serieus, ik maak geen grapje, deze cake is ZO GOED. Het is vochtig, chocoladeachtig en licht en luchtig. Ik ben dol op de smeltende chocoladedelen die het in wezen maken als gesmolten chocolade-lavacake. Ik hou van puur, met een beetje poedersuiker, met slagroom, met ijs, oh mijn god, ik heb het gevoel dat ik er nu een nodig heb. Het beste is dat het zo snel bij elkaar komt. Bonuspunten voor het feit dat ik bijna altijd alles in huis heb.

Mugcake ingrediënten

Voor deze mugcake heb je nodig:

  • Melk. Ik gebruik de melk die ik in de koelkast heb, meestal 2% of amandel.
  • Olie. Probeer een neutrale olie te gebruiken die geen smaak heeft zoals koolzaadolie.
  • Meel.
  • Cacaopoeder. Voor cacaopoeder hebben we de ongezoete soort nodig, geen warme chocolademelk.
  • Bakpoeder.
  • Suiker. Je kunt de suiker naar wens aanpassen of een suikeralternatief gebruiken.
  • Chocoladeschilfers. De chocolade wordt melig en kleverig en is het beste deel! Ik hak meestal gewoon een stukje chocoladereep/bakchocolade in stukjes als ik geen chocoladeschilfers in de voorraadkast heb.

mugcake met stukjes chocolade |  www.iamafoodblog.com

Geen eieren in deze mugcake?

Ja, dat klopt. Dit recept is bijgewerkt en er zitten nu geen eieren in deze mugcake. Eieren hebben de neiging om mugcakes te maken, hebben een beetje een rubberachtige textuur, dus tot ziens eieren en hallo zachte, donzige cake. Als bonus is het nu vegetarisch en kan het ook gemakkelijk veganistisch gemaakt worden. Ik heb dit recept ontwikkeld van gekke cake, een cake waar geen eieren in zitten. Ik hield het ongeveer hetzelfde, maar schakelde het water uit voor melk.

Lees ook:  Superzachte Halloween-rijst Krispie-traktaties · Food for Dads

mugcake |  www.iamafoodblog.com

Kan ik vegan mugcake maken?

Ja! Dit kan absoluut vegan gemaakt worden. Vervang de melk gewoon door een melkalternatief: havermelk, amandelmelk, sojamelk, kokosmelk, rijstmelk, cashewmelk, macadamiamelk.

Kan ik suikervrije mugcake maken?

Je kunt zeker een suikervrije mugcake maken door suikeralternatieven zoals honing, agave, ahornsiroop, kokossuiker of zelfs zoetstoffen te gebruiken. Als je zoetstoffen gebruikt, wissel de suiker dan niet één-op-één uit, pas aan volgens de zoetstof.

mugcake |  www.iamafoodblog.com

Tips en trucs

Elke magnetron is anders in sterkte, dus de allereerste keer dat je dit recept maakt, probeer een beetje te experimenteren. Ik vind dat 1 minuut plus 10 seconden in mijn magnetron het beste werkt, maar misschien heb je wat extra nodig. Omdat dit recept geen eieren bevat, kun je het aan de kleverige kant hebben als je van cakebeslag houdt.

Het soort mok dat je gebruikt, is van belang! Een met rechte zijkanten is het beste en groter is beter. Gebruik een mok met minimaal 1 en 3/4 kopjes. Als je een kleinere mok gebruikt, moet je de mok op een bord zetten zodat je de overloop kunt opvangen, wat het opruimen makkelijker maakt.

Zo maak je mugcake:

  1. Garde. Klop de melk en olie in een mok door elkaar.
  2. Mengen. Meng in een kom (of je kunt dit rechtstreeks in de mok doen) de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  3. Roeren. Roer alles door elkaar en voeg dan de chocolade toe.
  4. Magnetron. Bak je mugcake in de magnetron op een bord (in geval van overlopen), laat iets afkoelen en graaf erin!
Lees ook:  Kleine batch zwarte peper Parmezaanse kaas Bieslook Biscuit Recept · Food for Dads

mugcake |  www.iamafoodblog.com

Mug cake variaties:

  • Roomkaas: voeg een klompje roomkaas toe als je de chocolade toevoegt.
  • Nutella: voeg een lepel nutella toe in plaats van de chocolade.
  • Pindakaas: voeg een lepel pindakaas toe in plaats van de chocolade.
  • Kokosnoot: gebruik kokosmelk en roer een eetlepel of twee geraspte kokosnoot door het beslag.
  • biscuit: voeg een lepel biscuitgebak toe in plaats van de chocolade en garneer met gemalen biscuitkoekjes.

Als je een hele cake wilt bakken, zijn hier enkele van mijn favoriete cakerecepten:

mugcake |  www.iamafoodblog.com

mugcake |  www.iamafoodblog.com


Mok Taart

Ben je dol op taart? Ben je dol op mokken? Als je op beide vragen ja hebt geantwoord, weet je in je hart dat die mugcake iets voor jou is.

Serveert 1

Voorbereidingstijd 1 min

Kooktijd 1 min

Totale tijd 2 minuten

  • 6 eetlepel melk
  • 1 eetlepel olie-
  • 4 eetlepel meel 1/4 kop
  • 2 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • 2 eetlepel suiker
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 kneep zout
  • 1 eetlepel chocoladeschilfers of gehakte chocolade

Misschien wil je je cake wat langer in de magnetron zetten, afhankelijk van hoe kleverig je je cake wilt. Magnetron in stappen van 10 seconden na de eerste minuut totdat het naar wens is gedaan.

Voedingsfeiten

Mok Taart

Hoeveelheid per portie

calorieën 452
Calorieën van Vet 184

% Dagelijkse waarde*

Vet 20.4g31%

Verzadigd vet 6g38%

cholesterol 10mg3%

Natrium 637mg28%

Potassium 416mg12%

Koolhydraten 65g22%

Vezel 4.8g20%

Suiker 33.8g38%

Eiwit 9,2g18%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.