Airfryer-aardappelen zijn waarschijnlijk de snelste gebakken aardappelen die je ooit zult maken.
Krokante, knapperige, knoflook-ui airfryer aardappelen zijn mijn ultieme snack. Vergeet chips, mijn nieuwe ding is het maken van een grote partij van deze knapperige krieltjes en het helemaal opeten.
Laatst maakte ik een pond aardappelen en ik moet bekennen: ik heb alles opgegeten. Ik had een zware dag en mijn gebruikelijke zak met ranchchips was niet in huis. In de koelkast lag een zak krieltjes, dus ik deed ze in de airfryer, gehalveerd en besprenkeld met olijfolie en een enorme hoeveelheid knoflook- en uienpoeder.
Twintig minuten later kwamen de aardappelen eruit: onmogelijk goudbruin, heet en knapperig. Zoveel beter dan een zak chips. Sterker nog, het was niet dat soort hersenloze schoppen eten dat gebeurt als ik chips eet. Nee, het was attent, plezierig, hmm, deze nugget is gewoon een beetje romiger dan de vorige, zal de volgende knapperiger zijn, soort eten. Het was contemplatie van geroosterde aardappelen op zijn best.
Waarom je airfryer-aardappelen moet maken
Als je van aardappelen houdt, zijn airfryer-aardappelen iets voor jou! Je hoeft de oven niet aan te zetten en het resultaat is 100% hetzelfde, misschien zelfs beter. De lucht die in een airfryer circuleert, maakt de buitenkant overal krokant en de binnenkant heerlijk zacht. Bovendien zijn ze gezonder dan gefrituurde wedges of braadstukken omdat je nauwelijks olie gebruikt. Airfryer-aardappelen zijn ook sneller gaar omdat airfryers kleiner zijn dan ovens, dus er is niet zoveel ruimte om op te warmen.
Hoe maak je Airfryer-aardappelen?
- Voorbereiden. Boen, droog en snijd je krieltjes doormidden. Of, als je gewone aardappelen gebruikt, snijd ze dan in stukken van gelijke grootte.
- Toss. Gooi de gesneden aardappelen in olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
- Lucht frituren. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de mand van je heteluchtfriteuse en bak ze 20 minuten op 400 ° F, halverwege roeren of schudden.
- Eten. Haal uit de airfryer en geniet van warm!
De beste aardappelen om te gebruiken
Ik gebruik graag baby/nieuwe aardappelen – ze zijn klein en romig en als je ze doormidden snijdt, hebben ze allebei een onbedekte helft en een half met een beetje aardappelschil. Je kunt ook gewone aardappelen gebruiken, alleen in kleine stukjes gesneden.
Hoe lang Airfryer-aardappelen koken?
20 minuten is wat je nodig hebt voor perfect mals en romig van binnen en krokant en knapperig van buiten goudbruine aardappelen.
Op welke temperatuur moet je aardappelen aan de lucht frituren
400°F is de ideale luchtfrituurtemperatuur voor aardappelen in de luchtfriteuse.
Welke airfryer heb je?
Als je je afvraagt welke airfryer we hebben, dan is het deze. Hij is stil en makkelijk schoon te maken en heeft een vrij grote mand.
Andere aardappelsmaken
- Boerderij – 1 tl karnemelkpoeder, gedroogde peterselie, gedroogde dille, uienpoeder
- barbecue – 1 tl elk gerookt paprikapoeder, uienpoeder, bruine suiker, knoflookpoeder
- Zure room en ui – 1 tl elk karnemelkpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder
- Pittig – elk 1 tl gerookte paprika, uienpoeder, bruine suiker, knoflookpoeder, chilipoeder
- Alles bagel – 1 eetlepel alles bagel spice
Wat te serveren met aardappelen?

Airfryer Aardappelen
Deze knapperige, knapperige airfryer-aardappelen met knoflook-ui zijn waarschijnlijk de snelste gebakken aardappelen die je ooit zult maken.
Serveert 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
- 1 pond krieltjes gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel uien poeder
- zout en versgemalen peper
Voedingsfeiten
Airfryer Aardappelen
Hoeveelheid per portie
calorieën 100
Calorieën van Vet 32
% Dagelijkse waarde*
Vet 3.6g6%
Verzadigd vet 0,5 g3%
cholesterol 0,01 mg0%
Natrium 12mg1%
Potassium 482mg14%
Koolhydraten 15.1g5%
Vezel 2,9 g12%
Suiker 0.4g0%
Eiwit 3.1g6%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.