That Viral TikTok Oreo Mug Cake · Food for Dads

Inhoudsopgave van: That Viral TikTok Oreo Mug Cake · Food for Dads


Ik ben op een mugcake streak. Ik heb elke dag mugcakes gemaakt voor een zoete traktatie om de nacht af te sluiten. Is het verkeerd om elke dag taart te eten? Misschien is het verkeerd, maar het voelt zo goed, vooral als het Oreo mugcake is!

Um, geef me alle Oreo’s. Ze zijn mijn enige echte in de winkel gekochte cookie-zwakte. Ik hou gewoon van de combinatie van dat donkere cacaokoekje en het romige centrum. Heck, ik ben zelfs dol op ALLE seizoensvariëteiten.

recept voor oreo-mokcake | www.iamafoodblog.com

Hoe dan ook, we hebben bijna altijd een pakje Oreo’s in de voorraadkast – tenzij ik ze allemaal heb opgegeten. Toen ik al die video’s over de TikTok Oreo-mokcake met twee ingrediënten zag rondzweven, wilde ik het ook proberen. Maar ik kon mezelf er bijna niet toe brengen om het te doen, want ik hou ervan om Oreo’s te eten zoals ze zijn. Bovendien heb ik ook een geweldig mugcake-recept dat supergemakkelijk en heerlijk is.

Ik besloot een side-by-side smaaktest te doen. De resultaten zullen u choqueren! Of zullen ze?!

smaakt tiktok oreo mugcake goed? | www.iamafoodblog.com

Uiteindelijk vond ik mijn Oreo-mokcake beter. Het was vochtiger en luchtiger en het smaakte meer naar cake. De mugcake van Oreo en alleen melk was goed … als je wanhopig bent. JK JK het smaakt een beetje als een zeer dichte chocoladetaart. Het was een beetje gesmolten en kleverig in het midden.

Lees ook:  Aardappelpizza Recept · Food for Dads

Wat is een mugcake?

Een mugcake is een cake gebakken in een mok, in de magnetron. Het is perfect voor een enkele portie en super eenvoudig te maken. Mugcakes zijn geweldig voor traktaties, snacks en desserts. Misschien zelfs in de ochtend? JK eet alsjeblieft geen cake als ontbijt. Tenzij het koffiekoek is.

oreo mugcake | www.iamafoodblog.com

Wat is TikTok Oreo mugcake?

TikTok Oreo mugcake is een mugcake-recept dat rondzweeft en waarbij je een mugcake maakt met slechts twee ingrediënten: Oreos en melk. De oreo’s worden fijngemaakt en gemengd met melk en vervolgens in de magnetron tot een cake verwerkt. Het is duidelijk dat ze heel, heel gemakkelijk te maken zijn.

oreo's in een mok | www.iamafoodblog.com

Mug cake tips en trucs

 • Magnetron je mugcake altijd op een bord. Ook al heb ik mijn mugcakes tot een kunst verheven en ik weet precies hoe hoog ze zullen rijzen, ik magnetron altijd op een bord, want als er een soort bizar ongeluk is waarbij mijn mugcake overloopt, wil ik geen cake schoonmaken uit de magnetron.
 • Begin met 1 minuut in de magnetron en voeg vervolgens 10 seconden toe. Sommige magnetrons zijn sterker dan andere en het hangt er echt van af hoe zacht en kleverig je je cake wilt. Voor mijn magnetron is 1 minuut 10 seconden perfect.
 • Gebruik een magnetronbestendige mok! Ik zou dit waarschijnlijk niet moeten zeggen, maar ja, gebruik een magnetronbestendige mok, geen plastic.
 • Voor de mugcake met oreo en alleen melk zorg ervoor dat je je oreo’s zo fijn mogelijk vermaalt, zodat het bijna op meel lijkt.
Lees ook:  Angel Food Cake Loaf · Food for Dads

tiktok oreo mugcake | www.iamafoodblog.com

Wat voor mok moet ik gebruiken?

Voor mijn Oreo-mokcake raad ik aan een mok te gebruiken die groot genoeg is voor 1 en 3/4 kopjes water. Om erachter te komen of je mok dit doet, neem je een maatbeker en meet je 1 3/4 kopjes water in je mok. Er moet nog een beetje ruimte bovenop zijn. Als het past, zit het en ben je klaar om te gaan.

Voor de mugcake Oreo en alleen melk kun je vrijwel elke mok gebruiken, zolang deze maar niet klein is. Er is niet veel opkomst met die mugcake, dus ga je gang en gebruik je favoriete mok zolang het geen espressokopje is.

Oreo mugcake | www.iamafoodblog.com


Oreo Mok Taart

Dit is een beter smakende versie, zie toelichting voor de originele TikTok-versie!

Serveert 1

Voorbereidingstijd 1 min

2 minuten

Totale tijd 3 minuten

Voor de tiktok-versie doe je het volgende:

 • In een grote mok, plet 6 oreo’s volledig, tot ze heel fijn zijn, roer er dan 1/4 kop melk door.
 • Magnetron (zet de mok op een bord) gedurende 75 seconden. Verwijderen, iets laten afkoelen en genieten maar!

Opmerking: voor beide versies kun je je cake misschien wat langer in de magnetron zetten, afhankelijk van hoe kleverig je cake wilt. Magnetron in stappen van 10 seconden na de eerste minuut totdat het naar wens is gedaan.

Voedingsfeiten

Oreo Mok Taart

Hoeveelheid per portie

calorieën 500
Calorieën van Vet 196

% Dagelijkse waarde*

Vet 21.8g34%

Verzadigd vet 5,3 g33%

cholesterol 6mg2%

Natrium 283mg12%

Potassium 264mg8%

Koolhydraten 71.4g24%

Vezel 1,8 g8%

Suiker 39,8g44%

Eiwit 6.6g13%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.