Makkelijke Knoflookboter Naan maken · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Makkelijke Knoflookboter Naan maken · Food for Dads


Naan moet wel het makkelijkste brood zijn om te maken. Het is zo eenvoudig en bevredigend. Ik ben er dol op met curry, ik ben er dol op met dal, ik ben er dol op op zichzelf, maar ik ben er vooral dol op als het is ingesmeerd met een royale hoeveelheid knoflookboter.

Als je nog nooit naanbrood hebt gemaakt, waar wacht je dan nog op! Het is zo simpel als de ingrediënten door elkaar roeren, even wachten, het uitrollen. De naans worden gekookt in een hete koekenpan – geen oven nodig – en ingesmeerd met een heerlijke hoeveelheid knoflookboter. Zacht en luchtig met een paar mooie knapperige verkoolde stukjes. Serieus zo goed.

Makkelijk Knoflookboter Naan maken |  www.iamafoodblog.com

Makkelijk Knoflookboter Naan maken |  www.iamafoodblog.com

Makkelijk Knoflookboter Naan maken |  www.iamafoodblog.com

Makkelijk Knoflook Naan Brood Recept
maakt 4 gigantische naanbroodjes


  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 kop boter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie of koriander

viaIndian Simmer

Klop in een kleine kom de melk en yoghurt door elkaar. Opzij zetten.

Meng de droge ingrediënten in een kom of op een schoon werkvlak door elkaar. Maak een kuiltje en voeg beetje bij beetje de melk-yoghurtmix toe, samen met de bloem. Kneed tot een zacht deeg. Verzamel een bal en dek af gedurende 1 uur.

Maak de knoflookboter door de boter samen met de knoflook op laag vuur te smelten. Roer de koriander erdoor en zet apart.

Bestuif je werkblad licht met bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en gebruik een deegroller om het plat te maken en uit te rekken.

Verhit een koekenpan met zware bodem of gietijzer (met een deksel, bij voorkeur een glazen deksel) op hoog vuur. Bestrijk een kant van de naan met water en leg hem in de pan, met de waterkant naar beneden.

Bedek de pan en kook gedurende 30 seconden, controleer dan of het begint te borrelen en rijzen.

Gebruik een tang en haal het van de pan en kook de ongekookte kant boven directe vlammen tot het begint te verkolen. U kunt ook de pan omdraaien en bakken tot hij bruin begint te worden.

Als de naan aan beide kanten bruin is, bestrijk je deze met de knoflookboter. Herhaal met het resterende deeg. Warm genieten.



Lees ook:  Japanse eiersandwich · Food for Dads