Eenvoudig gebakken Chinese sinaasappel-kiprecept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Eenvoudig gebakken Chinese sinaasappel-kiprecept · Food for Dads


Vrijwel iedereen kent en houdt van oranje kip, het gerecht waarop een panda-imperium is begonnen. Hoewel de Panda Express oranje kip tegenwoordig niet zo authentiek is, weten veel mensen niet dat het gebaseerd is op een echt Chinees gerecht. Oranje kip lijkt niet verschrikkelijk voor je te zijn, maar het is best verschrikkelijk: gefrituurde kip en een saus met veel suiker. Deze makkelijke, gezonde versie smaakt net zo goed als de gefrituurde versie en het is niet alleen veel beter voor je, het is ook authentieker.

Wat is Chinese oranje kip?

Dit is een gezonde, niet-helemaal nagemaakte, meer authentieke versie waarvan je je goed kunt voelen als je elke avond eet als je wilt. Het is niet gefrituurd, vettig of moeilijk, en het is absoluut heerlijk. Een pittige, heldere en lichtzoete saus komt samen met licht krokante kip en vormt iets dat veel meer is dan de som van de 6 ingrediënten aan delen.

Kooknotities

Mogelijk moet u het suikergehalte aanpassen aan uw wensen, omdat het niet mogelijk is om de zoetheid van de sinaasappel die u krijgt te voorspellen.

Wat heb je nodig om oranje kip te maken?

Een koekenpan met antiaanbaklaag en een bakplaat met een passend rooster. Kookspray wordt sterk aanbevolen. Er komt minder olie op het rooster dan bij borstelen (en je hebt de olie nodig, anders scheur je je kip).

Hoe maak je gebakken oranje kip?

 1. Bestrijk de kip. Breng het op smaak met zout en peper en gooi het dan in maïszetmeel. Ik gebruik graag een plastic zak omdat ik vind dat het maïszetmeel fijner en luchtiger is dan het gebruik van een kom, maar het is niet belangrijk.
 2. Bak je kip. Plaats uw kip op een geolied rooster (optioneel) en bak uw kip gedurende 30 minuten op 450ºF. Draai de kip halverwege om voor een gelijkmatige bruining.
 3. Maak je saus. Terwijl je kip aan het koken is, is dit het moment om je saus te maken. Voeg maizena toe aan een beetje water en meng goed, combineer dan samen met de andere sausingrediënten in een pan met antiaanbaklaag tot een glanzende saus ontstaat. Proef en pas zo nodig aan.
 4. Gooi om te coaten. Zodra je kip klaar is, haal je hem van het rek en gooi je hem in de saus totdat hij goed bedekt is.
 5. Dienen. Serveer met rijst en eventueel kleine stukjes sinaasappel. Ik denk dat ze veel toevoegen aan het uiteindelijke gerecht.

Waar serveer je oranje kip bij?

Serveer met luchtige witte rijst, gebakken noedels en misschien een gezonde salade. Bekijk onze beter dan afhaal sectie voor nog meer ideeën.

Een eenvoudig en gezond recept voor gebakken oranje kip in de oven | www.iamafoodblog.com


Makkelijk en gezond recept voor gebakken sinaasappel-kip in de oven

Deze gezonde, in de oven gebakken oranje kip komt sneller samen dan bezorgen of rennen naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum, en is veel beter voor je.

Serveert 4

Voorbereidingstijd 5 minuten

Kooktijd 30 minuten

Totale tijd 35 minuten

 • 1 pond kippendijen zonder botten 1″ in blokjes
 • 3 eetlepel maïszetmeel
 • 1/4 beker sinaasappelsap ongeveer een halve sinaasappel
 • 1/4 beker sojasaus
 • 1/4 beker suiker
 • 1/4 beker rijstazijn

Voedingsfeiten

Makkelijk en gezond recept voor gebakken sinaasappel-kip in de oven

Hoeveelheid per portie

calorieën 314
Calorieën van Vet 76

% Dagelijkse waarde*

Vet 8.4g13%

Verzadigd vet 2,3 g14%

cholesterol 101mg34%

Natrium 996mg43%

Potassium 341 mg10%

Koolhydraten 22.1g7%

Vezel 0.2g1%

Suiker 14.1g16%

Eiwit 33.9g68%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Welkom bij Dinner & Chill, een nieuwe serie die zich richt op snelle en gemakkelijke doordeweekse diners met gemakkelijk te vinden ingrediënten, geen speciale apparatuur, weinig voorbereiding en weinig inspanning. Minder winkelen, minder hakken, minder dweilen, meer eten.