Aardappelpizza Recept · Food for Dads

Inhoudsopgave van: Aardappelpizza Recept · Food for Dads


Afgelopen november bezocht ik Rome voor het eerst. Hoe opgewonden ik ook was om het Colosseum, het Pantheon en de Sixtijnse Kapel te zien, ik was nog enthousiaster om echt Romeins eten te proberen. We hadden elke avond sit-down diners, maar ik hield vooral van het Romeinse straatvoedsel. Ik heb iets met eten uit de hand en Rome heeft er een overvloed van: geurige, hete geroosterde kastanjes; intens gearomatiseerde, zachte gelato; en krokante pizza à taglio.

Pizza à taglio, of pizza per stuk, wordt overal in Rome verkocht. Als je door de straat dwaalt, zie je mensen met rechthoekige plakjes pizza verpakt in vetvrij papier. Stop gewoon in een van de vele bakkerijen, wijs naar de taart die je lekker vindt, vertel hoe groot je een plak wilt, geef een paar euro en je hebt een dunne, knapperige, bevredigende snack.

Ik probeerde een heleboel verschillende plakjes met verschillende toppings, maar degene waar ik steeds naar terugkeerde was aardappel bianca. In tegenstelling tot de meeste andere Romeinse plakjes met tomaat, worden biancas eenvoudig overgoten met olijfolie, zout en rozemarijn. Aardappel bianca zijn hetzelfde, met dun gesneden aardappelen toegevoegd aan de mix. Het klinkt misschien een beetje veel, pizza met aardappelen, maar dat is het echt niet. De aardappelen zijn zo dun gesneden dat ze in feite smelten tot een romige laag aardappelgoedheid.

Lees ook:  Hoe maak je Thaise kleefrijst in een stoompan · Food for Dads

Ik was blij om mijn favoriete streetfood thuis opnieuw te maken. Een hap nemen bracht me meteen terug naar Rome. Ik zal mijn eerste blik op het Colosseum nooit vergeten. We liepen door de geplaveide straten, de ondergaande zon scheen rood en oranje in de lucht. De zon ging plotseling onder en een inktzwart marineblauw kroop naar binnen. De maan kwam op, reus, dreigend en bleek, en het Colosseum, afgetekend tegen de lucht, zag er werkelijk geweldig uit.

Ik ben pizza, ik ben met aardappelen bedekt: IAM POTATO PIZZA!

Aardappelpizza Recept
maakt 1 pizza

  • 1 portie niet-kneed pizzadeeg
  • 6-8 mini-aardappeltjes, flinterdun gesneden
  • 1/2 kop geroosterde knoflook, licht gepureerd
  • 1/4 ui, gesnipperd en licht gebakken
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Een uur voordat u wilt eten, verwarm de oven voor op de heetste stand, 500-550 ° F. Bestuif het deeg royaal met bloem en leg het op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm het deeg voorzichtig in een rechthoek van 9 × 13 “. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat.

Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de gepureerde geroosterde knoflook. Laag de aardappelen, licht overlappend. Voeg de uien en verse rozemarijn toe. Werk af met een lichte snufje zout en versgemalen peper.

Bak de pizza tot de bodem van de korst knapperig is en de bovenkant blaren, ongeveer 10-12 minuten. Breng over naar een werkoppervlak om te snijden. Serveer met gemalen rode pepervlokken en geniet van warm.